กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2634
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC ค่าภาษา
dc.contributor.authorBayu Kusuma
dc.contributor.authorSavaminee Teerawut
dc.contributor.otherFaculty of Science
dc.date.accessioned2019-03-25T09:16:10Z
dc.date.available2019-03-25T09:16:10Z
dc.date.issued2557
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2634
dc.description.abstractThe present study evaluated the use of alginate–based coating with or without addition of oregano essential oil (OEO), as an antimicrobial treatment for shelf-life extension of pre-cooked shrimp stored under refrigeration for a period of 16 days. Four different treatments were tested: TC, control sample, TA, alginate–based coating and T05, T10, coated samples with alginate–based coating incorporated with 0.5% OEO and 1.0% OEO (v/v), respectively. With regard to the chemical freshness indices determined, total volatile basic nitrogen (TVBN) and trimethylamine nitrogen (TMAN) values of OEO treated pre-cooked shrimp samples were significantly lower compared to control samples during the entire refrigerated storage period. Based primarily on sensory evaluation (odor), the use of T10 and T05 extended the shelf-life of pre-cooked shrimp by 12 and 14 days, respectively, compared to 8 days in TC treatment samples, extending the shelf-life of T10 and T05 by 2 and 4 days, respectively.th_TH
dc.language.isoength_TH
dc.subjectCoatingth_TH
dc.subjectOregano Essential Oilth_TH
dc.subjectShelf-lifeth_TH
dc.subjectshrimpsth_TH
dc.subjectสาขาเกษตรศาสตร์และชีววิทยาth_TH
dc.titleShelf-life extension of pre-cooked shrimp (Litopenaeus vannamei) by oregano essential oil during refrigerated storageth_TH
dc.typeบทความวารสารth_TH
dc.issueฉบับพิเศษ ประชุมวิชาการระดับชาติ วิทยาศาสตร์วิจัย
dc.volume19
dc.year2557
dc.journalวารสารวิทยาศาสตร์บูรพา = Burapha Science Journal
dc.page71-77.
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:บทความวิชาการ (Journal Articles)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม ขนาดรูปแบบ 
71-77.pdf689.56 kBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น