กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้:
https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2265
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC | ค่า | ภาษา |
---|---|---|
dc.contributor.author | Arpathsra Sangnark | |
dc.contributor.author | Kullaya Limroongreungrat | |
dc.contributor.author | Chokchai Ton | |
dc.contributor.other | Faculty of Science | |
dc.date.accessioned | 2019-03-25T09:14:40Z | |
dc.date.available | 2019-03-25T09:14:40Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2265 | |
dc.description.abstract | Multi-hydrogen peroxide process can improve all physical properties of rice straw. Rice straw quantity of 0.2% (w/v) provided maximum values of cellulose content, brightness, water holding capacity, and oil-binding capacity of prepared cellulose. The smallest particle of prepared cellulose (less than 0.075 mm) had less water holding capacity, oil binging capacity, redness (a*) than the biggest particle size (0.3-0.5 mm) while the smallest particle had more lightness (L*) than the biggest particle. An additional 5% of the smallest prepared cellulose particle gave the highest doughnut quality. Finally, the smallest particle size of cellulose with the increasing of water content from 50 to 60% of flour weight.Consumers scored the doughnut made by 10% of the smallest particle addition favorable when water was added at 60% of flour weight | en |
dc.language.iso | eng | |
dc.subject | Cellulose | |
dc.subject | Fiber plants | |
dc.subject | Rice | |
dc.subject | Straw | |
dc.title | Functional properties of cellulose powder prepared from rice straw. | |
dc.type | บทความวารสาร | |
dc.issue | 1 | |
dc.volume | 3 | |
dc.year | 2005 | |
dc.journal | Journal of Science, Technology, and Humanities | |
dc.page | 1-12. | |
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล: | บทความวิชาการ (Journal Articles) |
รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น