กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2265
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC ค่าภาษา
dc.contributor.authorArpathsra Sangnark
dc.contributor.authorKullaya Limroongreungrat
dc.contributor.authorChokchai Ton
dc.contributor.otherFaculty of Science
dc.date.accessioned2019-03-25T09:14:40Z
dc.date.available2019-03-25T09:14:40Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/2265
dc.description.abstractMulti-hydrogen peroxide process can improve all physical properties of rice straw. Rice straw quantity of 0.2% (w/v) provided maximum values of cellulose content, brightness, water holding capacity, and oil-binding capacity of prepared cellulose. The smallest particle of prepared cellulose (less than 0.075 mm) had less water holding capacity, oil binging capacity, redness (a*) than the biggest particle size (0.3-0.5 mm) while the smallest particle had more lightness (L*) than the biggest particle. An additional 5% of the smallest prepared cellulose particle gave the highest doughnut quality. Finally, the smallest particle size of cellulose with the increasing of water content from 50 to 60% of flour weight.Consumers scored the doughnut made by 10% of the smallest particle addition favorable when water was added at 60% of flour weighten
dc.language.isoeng
dc.subjectCellulose
dc.subjectFiber plants
dc.subjectRice
dc.subjectStraw
dc.titleFunctional properties of cellulose powder prepared from rice straw.
dc.typeบทความวารสาร
dc.issue1
dc.volume3
dc.year2005
dc.journalJournal of Science, Technology, and Humanities
dc.page1-12.
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:บทความวิชาการ (Journal Articles)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม ขนาดรูปแบบ 
p1-12.pdf1.47 MBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น