กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1059
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC ค่าภาษา
dc.contributor.authorSaethawat Chamsart
dc.contributor.authorSirichom Thungkao
dc.contributor.authorDuanhathai Chanon
dc.contributor.authorArisa Sriprasit
dc.contributor.authorYoawapha Waiprib
dc.contributor.otherFaculty of Science
dc.date.accessioned2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.available2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.issued2549
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1059
dc.description.abstractContinuous starch hydrolysis by a strong acid through a state-of-the-art In-line Static Mixer Reactor (ISMR), has been done efficiently. Starch at a concentration of 30% (w/v) was hydrolysed by acid at the final concentrations of 1 and 2.5% (w/v) at 95 oC through a 25.3-m ISMR at flow rates of 15 and 35 mL/min with residence reaction times of 123.64 and 54.95 min, respectively. At the flow rate of 15 mL/min, 1% acid hydrolysis gave a reducing sugar concentration of 187.41 mg/mL with a Dextrose Equivalent (DE) value of 76.64 and the 2.5% acid hydrolysis gave the highest reducing sugar concentration of 311.21 mg/mL with an DE value of 99.94 Lysis with acid at final concentration 1 and 2.5% (w/v) at a flow rate of 35 mL/min gave rate reducing sugar concentration because of shorter residence reaction time when compared to that of 15 mL/min. Viscosities of the sugar solutions during acids hydrolysis were reducing as the tube lengths and lysis times increased with a value of ~1.5 and 2 Prs at the end of lysis. Results from this method are comparable with those of starch hydrolyses by enzymes through the ISMR. The acid hydrolysis method using the ISMR here can be scaleable for the commercial production of glucose from cassava starch.en
dc.description.sponsorshipทุนวิจัยสำนักงานสภาวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประจำปีงบประมาณ 2547-2549en
dc.language.isothth_TH
dc.publisherFaculty of Scienceth_TH
dc.subjectAcid hydrolysisth_TH
dc.subjectCassava starchth_TH
dc.subjectContinuous starch hydrolysisth_TH
dc.subjectReactorth_TH
dc.subjectStatic mixerth_TH
dc.subjectสาขาวิทยาศาสตร์เคมีและเภสัชth_TH
dc.titleContinuous Acid Hydrolysis of Cassava Starch Through In-Line Static Mixer Reactoren
dc.typeResearch
dc.year2549
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:รายงานการวิจัย (Research Reports)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
ไม่มีแฟ้มใดที่สัมพันธ์กับรายการข้อมูลนี้


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น