กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้:
https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1058
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC | ค่า | ภาษา |
---|---|---|
dc.contributor.author | Saethawat Chamsart | |
dc.contributor.author | Sirichom Thungkao | |
dc.contributor.author | Duanhathai Chanon | |
dc.contributor.author | Yoawapha Waiprib | |
dc.contributor.other | Faculty of Science | |
dc.date.accessioned | 2019-03-25T09:01:13Z | |
dc.date.available | 2019-03-25T09:01:13Z | |
dc.date.issued | 2549 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1058 | |
dc.description.abstract | Starch saccharification by glucoamylase following liquefaction, has completely been done efficiently within 52 s by hydrolysis of dextrin through an In-Line Static Mixer Reactor (ISMR)ใ Saccharification through ISMR took at least 23 h shorter time when compared to a conventional saccharification method using a stirred tank reactor. Starch at concentrations of 25% and 32% w/v was hydrolysed by α-amylase through 12.6 m ISMR at a flow rate of 15 mL/min to generate dextrin solutions for further saccharification. Dextrin solutions were saccharified by glucoamylase at 65 oC at flow rates of 20 mL/min and 40 mL/min and different tube lengths up to 12.6 m. The saccharification at a flow rate of 20 mL/min with the longest tube of 12.6 m gave the highest sugar concentration and Dextrose Equivalent (DE) value because this condition possessed the longest reaction residence time of 52.06 min. The reducing sugar concentrations of 182.77 mg/mL with an DE value of 84.36 and 299.01 mg/mL with an DE of 98.06 were obtained from saccharification of dextrin solutions from the initial starch at concentration of 25% and 32% w/v, respectively. The viscosity of the sugar mixtures during saccharification reduced as a function of tube length and of hydrolysis time. This ISMR was essentially shown an excellent performance with scaleable potential for the the commercial production of sugar from sugar dextrin saccharification. | en |
dc.description.sponsorship | ทุนวิจัยสำนักงานสภาวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประจำปีงบประมาณ 2547-2549 | en |
dc.language.iso | eng | th_TH |
dc.publisher | Faculty of Science | th_TH |
dc.subject | Cassava starch | th_TH |
dc.subject | Continuous starch hydrolysis | th_TH |
dc.subject | Glucoamylase | th_TH |
dc.subject | Saccharification | th_TH |
dc.subject | Static mixer | th_TH |
dc.subject | สาขาวิทยาศาสตร์เคมีและเภสัช | th_TH |
dc.title | Continuous Starch Saccharification by Glucoamylase Through In-Line Static Mixer Reactor Following Liquefaction | en |
dc.type | Research | |
dc.year | 2549 | |
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล: | รายงานการวิจัย (Research Reports) |
แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
ไม่มีแฟ้มใดที่สัมพันธ์กับรายการข้อมูลนี้
รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น