กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1058
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC ค่าภาษา
dc.contributor.authorSaethawat Chamsart
dc.contributor.authorSirichom Thungkao
dc.contributor.authorDuanhathai Chanon
dc.contributor.authorYoawapha Waiprib
dc.contributor.otherFaculty of Science
dc.date.accessioned2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.available2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.issued2549
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1058
dc.description.abstractStarch saccharification by glucoamylase following liquefaction, has completely been done efficiently within 52 s by hydrolysis of dextrin through an In-Line Static Mixer Reactor (ISMR)ใ Saccharification through ISMR took at least 23 h shorter time when compared to a conventional saccharification method using a stirred tank reactor. Starch at concentrations of 25% and 32% w/v was hydrolysed by α-amylase through 12.6 m ISMR at a flow rate of 15 mL/min to generate dextrin solutions for further saccharification. Dextrin solutions were saccharified by glucoamylase at 65 oC at flow rates of 20 mL/min and 40 mL/min and different tube lengths up to 12.6 m. The saccharification at a flow rate of 20 mL/min with the longest tube of 12.6 m gave the highest sugar concentration and Dextrose Equivalent (DE) value because this condition possessed the longest reaction residence time of 52.06 min. The reducing sugar concentrations of 182.77 mg/mL with an DE value of 84.36 and 299.01 mg/mL with an DE of 98.06 were obtained from saccharification of dextrin solutions from the initial starch at concentration of 25% and 32% w/v, respectively. The viscosity of the sugar mixtures during saccharification reduced as a function of tube length and of hydrolysis time. This ISMR was essentially shown an excellent performance with scaleable potential for the the commercial production of sugar from sugar dextrin saccharification.en
dc.description.sponsorshipทุนวิจัยสำนักงานสภาวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประจำปีงบประมาณ 2547-2549en
dc.language.isoength_TH
dc.publisherFaculty of Scienceth_TH
dc.subjectCassava starchth_TH
dc.subjectContinuous starch hydrolysisth_TH
dc.subjectGlucoamylaseth_TH
dc.subjectSaccharificationth_TH
dc.subjectStatic mixerth_TH
dc.subjectสาขาวิทยาศาสตร์เคมีและเภสัชth_TH
dc.titleContinuous Starch Saccharification by Glucoamylase Through In-Line Static Mixer Reactor Following Liquefactionen
dc.typeResearch
dc.year2549
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:รายงานการวิจัย (Research Reports)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
ไม่มีแฟ้มใดที่สัมพันธ์กับรายการข้อมูลนี้


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น