กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้:
https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1057
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC | ค่า | ภาษา |
---|---|---|
dc.contributor.author | Saethawat Chamsart | |
dc.contributor.author | Sirichom Thungkao | |
dc.contributor.author | Arisa Sriprasit | |
dc.contributor.author | Yoawapha Waiprib | |
dc.contributor.other | Faculty of Science | |
dc.date.accessioned | 2019-03-25T09:01:13Z | |
dc.date.available | 2019-03-25T09:01:13Z | |
dc.date.issued | 2549 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1057 | |
dc.description.abstract | Hydrolysis of cassava starch using α-amylase for liquefaction step through and in-house design and construction of In-Line Static Mixer Reactor (ISMR) can save cost and process time when compared to starch hydrolysis in a stirred tank reactor. Starch at different concentrations was hydrolysed by α-amylase at 90 oC through the ISMR at different flow rates from 15 mL/min to 50 mL/min and different tube lengths up to 12.6 m. Lysis at a flow rate of 15 mL/min with the maximum tube length of 12.6 m gave superb result as this condition possessed the longest reaction residence time of 65.94 min. The concentrations of reducing sugars of 20.81 mg/m with a Dextrose Equivalent (DE) value of 18.99 and 55.46 mg/mL with a DE of 44.75 were obtained from liquefaction of starch at the concentration of 25% and 32% w/v, respectively. Viscosity of starch and sugar dextrin solution during liquefaction reduced as a function of hydrolysis distance, residence time and a low flow rate. The flow regime of starch solution was very laminar with a Reynolds number (Re) value of < 15 during liquefaction through the ISMR. This ISMR was essentially shown an excellent performance with scaleable potential for commercial production of sugar from starch hydrolysis using residence time as a key parameter. | en |
dc.description.sponsorship | ทุนวิจัยสำนักงานสภาวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประจำปีงบประมาณ 2547-2549 | en |
dc.language.iso | eng | th_TH |
dc.publisher | Faculty of Science | th_TH |
dc.subject | Cassava starch | th_TH |
dc.subject | Continuous starch hydrolysis | th_TH |
dc.subject | Liquefaction | th_TH |
dc.subject | Static mixer | th_TH |
dc.subject | α-amylase | th_TH |
dc.subject | สาขาวิทยาศาสตร์เคมีและเภสัช | th_TH |
dc.title | Continuous Starch Liquefaction Through In-Line Static Mixer Reactor | en |
dc.type | Research | |
dc.year | 2549 | |
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล: | รายงานการวิจัย (Research Reports) |
แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
ไม่มีแฟ้มใดที่สัมพันธ์กับรายการข้อมูลนี้
รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น